Продавець Столярна майстерня Адірондак розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
78 відгуків
Всі вироби виготовляються під замовлення по ваших розмірах.Зробити замовлення

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (95) 802-95-25
+380 (50) 317-31-72
+380 (98) 802-95-25
Столярна майстерня Адірондак
Кошик

Крем-мед рецепт, помилки, поради.

Крем-мед рецепт, помилки, поради.
🍯 Кремовання процедура, виробництва, що полягає у механічному розтиранні кристалів меду. Використовують рідкий мед, або до рідкого додають мед закристалізованим (зацукрованим, з крупкою).
Кремовання має на меті створення безлічі дрібних осередків кристалізації та гальмування зростання вже наявних кристалів меду.
❗Технологія кремовання – вимагає дотримання температурного режиму, правильного вимішування, вірної консистенції меду та часових вимог.
Зробити у домашніх умовах класичний продукт практично неможливо. Для виготовлення потрібне спеціальне обладнання.
✅Процес кремовання повинен проходити циклами, що повторюються: робота мішалки – 15 хв; простой мішалки – 1 година
✅ Чим вище температура, тим більші кристали. Встановлено, що за низьких температур вони швидше збільшуються у кількості та повільніше — за масою. Оптимальна температура кристалізації - 16-18°С, у вищій температурі процес кристалізації зменшується, а кристали виходять більшого розміру.
✅Для приготування крем-меду потрібно 90% декристалізованого, рідкого та 10% кристалізованого меду. Для підготовки сировини треба декристалізація меду, тобто підігрів до температури 40°С або використовувати свіжовідкачаний рідкий мед. Витримка меду під впливом температури протягом кількох діб призводить до того, що мед із кристалізованої консистенції (крупки) переходити в рідку.
1️⃣ помилка: недостатньо розпущений мед. Крем-мед, приготований із сировини, з великими кристалами, кремується значно довше за часом. Згодом такий крем-мед почне розшаровуватися. Мед повинен бути розпущений неважливо скільки часу у вас на це піде доба, дві, три. Правильно зроблений крем-мед зберігає консистенцію два роки і більше.
2️⃣ помилка: поспіх. Мед потрібно кремовати щонайменше п'ять діб. Після приготування та фасування кілька діб відставляємо крем-мед на дозрівання.
3️⃣ помилка: Своєчасне додавання наповнювачів. Виробники рекомендують додавати сублімати, горіхи посередині терміну приготування. Тобто наповнювачі потрібно додавати на третю четверту добу. Коли крем-мед стає густим. Для того щоб розкрився смак і запах наповнювачів потрібен час.
4️⃣ помилка: невчасно злитий крем-мед. Після завершення приготування крем-мед добре витікає з кремовалки, що дозволяє його легко злити. Згодом крем-мед стає густішим, що значно ускладнює процес розливу та фасування.
5️⃣ помилка: дотримання температурного режиму. Не варто кремовати мед при високих або надто низьких температурах. Чим більше відходьте від технології, тим довше йде кремовання. При температурі вище +28°С та нижче +4°С, утворення кристалів припиняється, кремовання не відбувається.
❓Як визначити готовність крем-меду. Визначити готовність крем-меду можна за органолептичними ознаками консинстенція, колір, смак і ряду додаткових ознак. Крем-мед стає більш густим пишним, світлішим.
Одна з ознак готовності крем-меду він набуває пастоподібної густоти. Коли крутиться мішалка (віночок) за ним залишається видимий слід, шлейф. Чим ближче до готовності, тим цей слід глибше піднімається хвиля два-три сантиметри.
Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner