Продавець Столярна майстерня Адірондак розвиває свій бізнес на Prom.ua 9 років.
Знак PRO означає, що продавець користується одним з платних пакетів послуг Prom.ua з розширеними функціональними можливостями.
Порівняти можливості діючих пакетів
Кошик
77 відгуків
Всі вироби виготовляються під замовлення по ваших розмірах.Зробити замовлення

Зараз компанія не може швидко обробляти замовлення та повідомлення, оскільки за її графіком роботи сьогодні вихідний. Ваша заявка буде оброблена в найближчий робочий день.

+380 (95) 802-95-25
+380 (50) 317-31-72
+380 (98) 802-95-25
Столярна майстерня Адірондак
Кошик

Як мед зробив нас людьми

Як мед зробив нас людьми

Відповідно до нового дослідження, проведеного антропологом UNLV Аліссою Кріттенден, мед і личинки бджіл були життєво важливими для еволюції людини та розвитку великого мозку ранньої людини — помітної характеристики людського виду.
Кріттенден виявив, що як ранні предки людини, так і сучасні суспільства мисливців-збирачів покладаються на мед як доповнення до м’ясної та рослинної їжі. Доступний майже цілий рік, мед містить поживні речовини, що виробляють енергію, необхідні для росту мозку.

«Мед — це їжа, яка визначила нас», — сказав Кріттенден, антрополог з питань харчування. «Стосунки між людьми та медоносними бджолами сягають набагато давнішої давнини, ніж ми коли-небудь очікували; стосунки, бажання та насолода медом є частиною нашого виду».

Кріттенден вивчає хадза Танзанії, одне з небагатьох суспільств мисливців-збирачів, що залишилися у світі. Полювання та збирання їжі були характерними для людей протягом більшої частини еволюційної історії. Сьогодні Хадза шукає мед і личинки в районі, де, як вважають вчені, жили перші люди. Кріттенден працював разом з Hadza понад вісім років, став свідком їхніх пошуків меду, бажаного джерела їжі в їхній громаді.

Вчені давно вважали, що м’ясо та рослинна їжа були основними джерелами їжі для ранніх людей. Однак Кріттенден наводить докази наскельного мистецтва епохи палеоліту, на якому зображені предки людини, які ціляться у вулики. Вона пов’язує споживання меду з історичними та нинішніми мисливцями-збирачами Африки, Австралії та Азії, такими як Хадза.

У той час як кожен вид мавп споживає мед, важливе джерело їжі серед приматів, Кріттенден зазначає, що поява кам’яних знарядь полегшила розривання бджолиних вуликів, що дозволило людям випередити інші види в репродукції та біології.

«Мед був «Clif Bar» для ранніх людей — енергетично насиченою, солодкою їжею з високим вмістом глюкози, яка також була приправлена ​​жиром і білком», — сказав Кріттенден. «Ці поживні речовини відіграли вирішальну роль у розвитку нервової системи та її функції».

Кріттенден стверджує, що вивчення еволюції людського раціону та того, яку їжу люди споживають природним шляхом, має вирішальне значення для розуміння ролі харчування в боротьбі з сучасними хворобами.

Інші статті

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner